NALEŚNIKI ZE ŚWIEŻYMI GRZYBAMI |
Wpisany przez Dana | |||
czwartek, 01 marca 2007 19:46 | |||
NADZIENIE : 50 dkg świeżych grzybów, 1 duża cebula, łyżka tłuszczu, 1/8l śmietany, płaska łyżka mąki, sól, pieprz
Przygotować ciasto naleśnikowe według przepisu naleśniki bez piany . Usmażyć 10 grubszych naleśników. Grzyby oczyścić, opłukać, poszatkować drobno, dodać pokrojoną cebulę, trochę wody, tłuszczu i dusić do miękkości, odparowując wywar. Gdy grzyby miękkie podprawić mąką i śmietaną (masa ma być gęsta), dodać soli i pieprzu do smaku. Naleśniki rozłożyć, na każdy nałożyć porcję grzybów, równo rozsmarować. Każdy naleśnik zwinąć w krótki wałeczek. Małe naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, ułożyć paszteciki dwiema warstwami, skropić tłuszczem i silnie zagrzać w gorącym piekarniku, uważając aby nie wysuszyć zapiekanki. wg KUCHNI POLSKIEJ pod red St. Bergera
|
|||
Poprawiony: wtorek, 11 września 2007 08:33 |