Menu Content/Inhalt


SCHAB PIECZONY Z ZIOŁAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
wtorek, 04 września 2007 15:14
1 kg schabu bez kości, 3 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki szałwii, 1/2 łyżeczki suszonej mięty, sól, pieprz, łyżeczka oliwy, łyżka smalcu, 1/2 szklanki rosołu
Drobno posiekany czosnek utrzeć z ziołami, solą, pieprzem i oliwą. Umyty i osuszony schab natrzeć ziołami, zawinąć w folię i zostawić na 2-3 godziny w chłodym miejscu.
W rondlu rozgrzać tłuszcz, włożyć schab, obrumienić ze wszystkich stron, skropić wodą i piec ok. 2 godzin pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu rosołem.
Podawać na gorąco - z kluskami lub pieczonymi ziemniakami, polany tłuszczem spod pieczenia - lub na zimno.
Przepis własny

 




Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information