ZIEMNIAKI NAFASZEROWANE Drukuj
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 21:10

Chude mielone mięso jak na kotlety (bardziej: jak na kołduny), bez bulki w środku. Do środka trochę czosnku, majeranku (moim zdaniem obowiązkowy). Tym farszem z surowego mięsa nadziewamy wydrążone za pomocą łyżeczki do herbaty surowe ziemniaki, które wraz z tym, co zostało wydrążone, układamy w garnku i długo dusimy w prostym, rzadkim sosie pomidorowym, do którego warto włożyć ząbek czosnku, cebule i liść laurowy. Uwaga: łatwo można przypalić. Podajemy polane sosem, w którym się dusiły, najbardziej smakuje mi z kiszona kapusta.
 Piotr- przepis z sieci

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information