KAPUSTA Z JABŁKAMI Drukuj
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:07

Średnia główka kapusty, 2-3 cebule, 3-4 jabłka, łyżka tłuszczu, łyżka mąki, kminek, sól, cukier
Kapustę poszatkować drobno, ugotować na silnym ogniu bez przykrycia. Jabłka obrać, zetrzeć na grubej tarce. Cebulę pokroić, zrumienić z tłuszczem na jasny kolor, wsypać mąkę, zasmażyć na złoto, rozprowadzić zimnym wywarem z kapusty na rzadką masę i zagotować. Połączyć z kapustą i jabłkami, doprawić solą, cukrem i kminkiem.
Podawać na kwadratowej salaterce.
Przepis własny

Poprawiony: czwartek, 25 stycznia 2007 21:12
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information