MARYNOWANE KRĄŻKI Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 04 września 2007 22:42
1 dojrzały bakłażan, sól, olej do smażenia (200ml)BaklazanMarynowany
MARYNATA: 1/2 szklanki wody, 3 łyżki aceto balsamico, szczypta szałwii, kilka posiekanych listków bazylii, 3-4 ząbki czosnku
Bakłażana pokroić w plastry, osolić i odstawić na 1/2 godziny, żeby puściły goryczkę, opłukać wodą, osuszyć, usmażyć na gorącym oleju.
Wodę wymieszać z octem i przyprawami, czosnek wycisnąć przez praskę. Gorące plastry bakłażana wkładać do marynaty. Po kilku minutach są już gotowe. Mogą stać w lodówce kilka dni. Znakomita przystawka.
Przepis własny 
Poprawiony: wtorek, 18 września 2007 09:14
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information