RAFAELLO STAŃCZYSZYNKI Drukuj
Wpisany przez Dana   
piątek, 28 września 2007 17:16
BISZKOPT : 8 jaj, 2 szklanki mąki, 2 szklanki  cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia,  2 łyżeczki octu
MASA: 1/2 litra śmietany 30%, 2 opakowania "śnieżki", 100 g wiórek kokosowych, 250 ml likieru Advocat 
Polewa z białej czekolady
BISZKOPT: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, proszek wymieszany z mąką i ocet. Upiec w prostokątnej blasze.
Gdy przestygnie przekroić na 2 placki, jeden włożyć z powrotem do blaszki, drugi pokroić w kostkę - dodamy go do masy.
MASA: Ubić śmietanę ze "śnieżką", dodać wiórki kokosowe, Advocat, kostkę biszkoptową. Wymieszać delikatnie wyłożyć na biszkopt w blaszce, wyrównać.
Rozpuścić polewę wg przepisu, polać ciasto
 wg Małgorzaty Stańczyszyn z Kłodzka
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information