ZAPIEKANE FILETY Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 27 lutego 2007 22:28
ok. 80 dkg filetów z ryb (morszczuk, mintaj), 30 dkg pieczarek, łyżka masła, 3 ząbki czosnku, 1 spora cebula, mały kubeczek jogurtu naturalnego, żółtym serem, sok z cytryny, biały pieprze, sól, curry, ew. zioła do pizzy lub słodka papryka, masło do wysmarowania formy;
Żaroodporne naczynie wysmarować masłem. Ułożyć w nim filety uprzednio skropione sokiem z cytryny. Dobrze posolić, doprawić białym pieprzem i curry, posypać drobno pokrojonymi ząbkami czosnku. Zapiekać w piekarniku około 15-20 min w temperaturze 200'C. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć na niej umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec dodać i podsmażyć pokrojoną w ćwierćplasterki cebulę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Na upieczonych filetach rozprowadzić jogurt naturalny, na tej warstwie rozłożyć usmażone pieczarki, posypać startym żółtym serem, ewentualnie ziołami do pizzy lub słodką papryką. Zapiekać do momentu roztopienia się sera.
Gotowe danie podawać posypane szczypiorkiem z frytkami i dowolną surówką.


wg
Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. - przepis z sieci
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information