TURBOT Z CEBULĄ Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 27 lutego 2007 22:21
Składniki (na cztery osoby):
1 kg turbota, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 ziemniaki, słodka papryka, 1 szklaneczka białego wina, sól, oliwa z oliwek
Na blaszce do pieczenia rozłożyć ziemniaki pokrojone w cieniutkie
plasterki, na nich rozłożyć kawałki turbota.
Drobno pokrojone cebulę i czosnek obsmażyć na oliwie. Dodać paprykę, wino. Mieszankę rozłożyć na przygotowanych kawałkach ryby. Posolić.
Zapiekać ok. 30 minut. Podawać na gorąco.
  wg Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. - przepis z sieci
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information