ROLADA Z KURY Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 10 września 2007 21:06
1 duża kura, tłuszcz do pieczenia; podroby (żołądek, wątróbka), 50 g natki pietruszki, 2 duże marchewki, sól, pieprz, sproszkowana czerwona papryka
Oddzielić mięso od kości, wyrównać płat mięsa ścinając grubsze miejsca tak, aby uzyskać płat o grubości 2 cm. Ścinki mięsa, wątróbkę, żołądek i serce przepuścić przez maszynkę. Posiekać natkę pietruszki, marchewki ugotować, pokroić w bardzo drobną kostkę. Wymieszać zmielone mięso z warzywami, dodać soli i pieprzu do smaku.
Posypać płat mięsa solą, następnie rozsmarować nadzianie i zwinąc w roladę, obwiązując ją sznurkiem. Posypać roladę czerwoną papryką, ułożyć w rondlu, podlać 2 łyżki wody, wstawić do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piec około 1,5 godziny.
wg przepisu z sieci
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information