UDKA W MAJONEZIE Drukuj
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 20:56
2 udka, 4 łyżki majonezu sałatkowego, łyżka przyprawy do drobiu (lub vegety), trochę oleju do pieczenia
Udka dokładnie umyć, osuszyć, natrzeć przyprawą i odstawić na 2 godziny. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową wysmarowaną olejem. Udka ułożyć na folii i nałożyć na nie majonez.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni, aż zrumienią się na brązowo-złoto.
Są rewelacyjne, bo szybkie i smaczne.
wg Magdy Jankowskiej z Radkowa
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information