GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 12 września 2007 11:31
Skruszałą, niezbyt tłustą gęś namoczyć na kilka godzin przed pieczeniem, następnie opłukać i osączyć z wody, nałożyć 1/2 kg jabłek (najlepiej antonówek lub renet), posolić z wierzchu, obsypać kminkiem (ok. 10 g), obłożyć 100 g surowej słoniny, ułożyć w brytfannie. Piec w gorącym piecu podlewając sosem skropionym wodą.
Gdy gęś miękka, wyjąć, pokrajać. Jabłka ułożyć na brzegu półmiska, posypać cukrem, gęś w całości położyć na półmisku, sos podać osobno w sosjerce.


 

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information