REMOULADE Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 13:25
1 szklanka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka siekanych kaparów, 1/2 łyżki pasty sardelowej, 2 małe kiszone ogórki, 1 szalotka, 1 łyżka siekanych ziół (natka pietruszki, po 2-3 listki szałwi i mięty, bazylia, kolendra)
Majonez wymieszać z jogurtem. Ogórki i szalotkę bardzo drobno posiekać. Wymieszać wszystkie składniki, odstawić na pół godziny po czym doprawić solą i pieprzem. Znakomicie pasuje do smażonych i grilowanych ryb.
 
 WERSJA 1
Zamiast pasty sardelowej, kaparów i ogórków dodać kieliszek (50g)koniaku.
 
 WERSJA 2
Zamiast pasty sardelowej dodać 2 łyżki keczupu, 1 łyżkę świeżo startego chrzanu, 2 łyżki białego wina i kilka kropli Tabasco. Dokładnie wymieszać. Znakomite do krabów i krewetek.
 
 WERSJA 3
Do sosu dodać 1/2 łyżeczki namoczoneho szafranu i łyżeczkę curry. To sos do muli.
 
 WERSJA 4
Do sosu dodać roztarte 2 ząbki czosnku i posiekane oliwki. Pasuje do grilowanych ryb. 
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information