CHRZAN ZE ŚMIETANĄ Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 12:34
Korzeń chrzanu (ok. 150 g), łyżka masła, sok z całej cytryny, surowe żółtko, ćwierć szklanki śmietany, sól, szczypta cukru
Obrany i umyty chrzan zetrzeć na drobnej tarce, przelać wrzątkiem. W rondelku stopić łyżkę masła i natychmiast odstawić z ognia, dodać chrzan, wymieszać, rozprowadzić śmietaną tak, aby powstał gęsty krem. Dodać sól, cukier i sok z cytryny, zaciągnąć żółtkiem. Wstawić na noc do lodówki. Podawać do zimnych mięs i wędlin.
wg Hanny Szymanderskiej
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information