CZESKA CZOSNKOWA Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 29 marca 2007 19:42
Tradycyjna czeska zupa czosnkowa
1 łyżka smalcu, 1 łyżka mąki, kilka ząbków czosnku, 1l wody, żółtko, sól, szczypta majeranku;
Czosnek obrać, posiekać, rozetrzeć z solą. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, nieco przyrumienić, dodać czosnek, rozprowadzić wodą, zagotować. Zaciągnąć żółtkiem, doprawić do smaku szczyptą majeranku.
Podawać ze świeżym chlebem wiejski posmarowanym smalcem ze skwarkami.
Przepis wg Slovana z Nachodu 
Poprawiony: niedziela, 19 sierpnia 2007 20:58
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information