ROSÓŁ MYŚLIWSKI Drukuj
Wpisany przez Dana   
środa, 28 marca 2007 21:46
1/2 kg dziczyzny (okrawki z zająca, kuropatwy, królika), 4 szklanki wywaru wołowego, 1 szklanka wina, 1 szklanka koniaku, 15-20 dkg słoniny, 15 dkg masła, pieprz, sól do smaku
Dziczyznę obsmażyć na stopionej słoninie, podlać wywarem mięsnym, dodać wino i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, oddzielić od kości, pokrajać w paseczki i powtórnie włożyć do rosołu. Dodać koniak, tłuszcz oraz sól i pieprz do smaku.
wg "Kuchni myśliwskiej" pod red. Marcely Mottlove


Poprawiony: środa, 28 marca 2007 21:47
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information