JAJA MARYNOWANE ZIELONE Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 20 marca 2008 23:56
10 jajPrzykładowy obraz
ZALEWA : 2 łyżeczki soli,  2 szklanki octu winnego, 1/2 litra wody, 1 łyżeczka pieprzu zielonego, kilka świeżych liści laurowych, 2-3 gałązki rozmarynu, 2-3 gałązki świeżego koperku.
Zagotować 1/2 litra wody, dodać ocet, sól, pieprz, wymieszać. Jajka ugotować na twardo, poobierać ze skorupek i natychmiast włożyć do gorącej zalewy przekładając listkami laurowymi, gałązkami koperku i rozmarynu. Odstawić na kilka godzin, żeby dobrze przeszły aromatem. Podawać z zimnymi sosami.
Bardzo dekoracyjnie wygląda ta marynata w szklanym słoju podana na stół ze szczypcami do wyławiania jaj. Robię ją na wiejskie wieczorki w ogrodzie. 
 
 
Poprawiony: piątek, 21 marca 2008 00:19
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information