PASTA DO CHLEBA Z WĄTRÓBKI CIELĘCEJ Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:36
Pasta z wątróbki cielęcej
200 g wątróbki cielęcej, 100 g słoniny, cebula, listek laurowy, 3-5 ziaren ziela angielskiego, szczypta gałki muszkatołowej, sól, pieprz
Słoninę ugotować z cebulą w bardzo małej ilości wody. Wątróbkę dokładnie oczyścić z błon, większych naczyń krwionośnych i pokroić na małe kawałki. Włożyć do garnka z gorącą słoniną. Podgrzewać chwilę, by wątróbka utraciła krwisty kolor. Następnie słoninę i wątróbkę drobniutko posiekać lub przepuścić przez maszynkę, wymieszać, przyprawić do smaku. Smarować chleb wyłożony liśćmi sałaty. Dekorować ogórkiem lub pomidorem. Pastę tę można przechowywać w lodówce nawet przez kilka dni.
Poprawiony: czwartek, 06 września 2007 19:39
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information