TATAR/ BEFSZTYK TATARSKI Drukuj
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:33
Przepis na 8 porcji
1/2 kg polędwicy wołowej, 2 cebule, 8 marynowanych grzybków, 8 żółtek, oliwa, maggi, sól, pieprz

Mięso dokładnie opłukać, oczyścić z błon, przepuścić przez maszynkę. Z mięsa uformować małe befsztyczki, w każdym zrobić wgłębienie, do środka którego włożyć surowe żółtko. Ułożyć na półmisku na liściach sałaty. Cebulę, korniszony, grzybki pokroić w bardzo drobną kosteczkę, podawać każde w osobnej miseczce. Na stół podać oliwę, maggi w płynie, sól, pieprz - każdy przyprawi sobie sam. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem z masłem
wg Basi Stopińskiej z Kłodzka
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information