MUFFINY ŚRÓDZIEMNOMORSKIE Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 01 czerwca 2009 21:16


250g mąki, 2 łyżki stołowe poszatkowanej bazylii (ja używam suszonej),  ½ łyżeczki soli, 50g  parmezanu, 1 jajko, 3 łyżki oliwy z oliwek,  1 szklanka mleka, 50g suszonych pomidorów (u nas, w Szwecji, można kupić suszone na słońcu), 50g poszatkowanych czarnych oliwek, 1 łyżka stołowa proszku do pieczenia;
Wymieszać mąkę, proszek, bazylie, sól i ser w misce. Jajko ubić lekko, dodać oliwę i mleko. Wlać do miski i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać pomidory i oliwki. Wlać do foremek. Piec 20-25 minut w 190 °C.
Barbara Nalepa

Poprawiony: poniedziałek, 01 czerwca 2009 21:21
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information