MUFFINY ORZECHOWE Drukuj
Wpisany przez Dana   
poniedziałek, 01 czerwca 2009 20:59

(12 muffinów)
Blachę do muffinów wysmarować dokładnie masłem w każdym otworze i cały wierzch pomiędzy otworami. Rozgrzać piec do 190°C/375°F.
250 ml mleka (1 szklanka), 1 jajko, 2 łyżki stopionego masła, 3/4 szklanki otrębów zmieszać, odstawić na 10 minut, następnie dodać 3/4 szklanki rodzynek, nasion słonecznika, posiekanych włoskich orzechów, białej mąki, 1/3 szklanki brązowego cukru, 2 łyżeczki polskiego - 4 amerykańskiego proszku do pieczenia, 1 łyżeczka sody
Wymieszać, rozdzielić miedzy foremki, piec 20 minut albo aż patyczek  wyjdzie czysty.
Magdalena Bassett

 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information