PLACEK GRZYBOWY Drukuj
Wpisany przez Dana   
wtorek, 02 października 2007 22:48
4 szklanki młodych podgrzybków lub koźlarzy, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, 2 jajka, 2 łyżki śmietany, 1/2 szklanki tartej bułki, 1 cebula, sól, pieprz
Grzyby oczyścić, umyć i obgotować przez 5 minut w osolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową ina sito, osączyć, posiekać. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na złoto na łyżce masła. Całe jajka ubić, dodać grzyby, śmietanę, mąkę, ta®tą bułkę, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać tartę bułką. Przygotowaną masę grzybową, polać łyźką roztopionego masła. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut. 
Podawać placek na gorąco, z sosem śmietanowym. 
wg B. Markuza-Bienieckiej 
Poprawiony: wtorek, 02 października 2007 23:11
 

Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information