Menu Content/Inhalt


JAJA MARMURKOWE MARYNOWANE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
wtorek, 04 września 2007 16:25
10 jajPrzykładowy obraz
ZALEWA : 5 goździków, 2 łyżeczki soli, 1/2 szklanka octu balsamicznego, 1 litr wody,
po 1 łyżeczce:
- anyżu
- gorczycy białej
- pieprzu czarnego ziarnistego
- pokruszonych liści laurowych 
- cynamonu w kawałkach
Ugotować jaja. Zagotować  wodę, dodać wszystkie przyprawy, wymieszać. Jajka odcedzić, poobtłukiwać skorupki i natychmiast włożyć do gorącej zalewy. Odstawić na 2-3 dni, żeby dobrze przeszły aromatem. Podawać z zimnymi sosami.
Bardzo dekoracyjnie wygląda ta marynata w szklanym słoju podana na stół ze szczypcami do wyławiania jaj. Robię ją na wiejskie wieczorki w ogrodzie. 
Poprawiony: niedziela, 07 grudnia 2008 20:18
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 następna > ostatnia >>

Strona 3 z 3


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information