Menu Content/Inhalt


SELERY FASZEROWANE PIECZARKAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:12

4 dość duże selery wyszorować pod bieżącą wodą, zalać wrzącą wodą z dodatkiem kilku łyżek mleka, ugotować na pół miękko pod przykryciem. Odcedzić, wystudzić, obrać, przekroić na pół i wydrążyć zostawiając dość grube ścianki.
Pieczarki (ok. 25 dkg) oczyścić, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć, dodać 10 dkg pokrajanej w kostkę szynki, łyżkę posiekanej natki pietruszki i łyżkę keczupu. Doprawić do smaku, napełnić selery, posypać startym żółtym serem. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym tłuszczem. Zapiec ok. 10 minut.
Podawać jako dodatek do pieczeni wołowej lub jako samodzielne danie.
wg Henryka Dębskiego

Poprawiony: czwartek, 25 stycznia 2007 20:13
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 następna > ostatnia >>

Strona 6 z 6


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information