Menu Content/Inhalt
GĘŚ Z POMIDORAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 12 września 2007 11:24
Skruszałą, niezbyt tłustą gęś namoczyć na kilka godzin przed pieczeniem, następnie opłukać i osączyć z wody, natrzeć solą, majerankiem i czosnkiem. Ułożyć w brytfannie i upiec na mocnym ogniu w piecu często podlewając wodą i wytopiony tłuszczem. Nadmiar tłuszczu odlać do osobnego naczynia.
6 pomidorów bez pestek udusić w gęsim tłuszczu i polewać nimi gęś, aż się upiecze.
Przed podaniem podzielić na porcje, ułożyć na półmisku i oblać przecedzonym tłuszczem.
wg Stefana Kuczyńskiego

 

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information