Menu Content/Inhalt
MELBA PRZEZ SŁOMKĘ PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
poniedziałek, 10 września 2007 18:48
Proporcje na 2 porcje
50 g malin, 1 łyżeczka cukru, 1 duża brzoskwinia, 2 łyżki słodkiej śmietanki, 2 kulki lodów waniliowych, 200 ml bardzo zimnego, pełnotłustego mleka
2 maliny odłożyć do dekoracji, resztę rozgnieść widelcem, połączyć z połową cukru i rozłożyć na dno dwóch szklanek. Brzoskwinie sparzyć, zdjąć skórkę, rozkroić, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki i dokładnie zmiksować ze śmietaną i resztą cukru. Mus przełożyć do dzbanka, dodać lody i całość ubić na krem. Dodać mleko i dokładnie wymieszać.
Napój rozlać do szklanek, a na wierzch położyć malinę. Podawać z grubymi słomkami.
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information