Menu Content/Inhalt
PASTA DO CHLEBA Z FASOLI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 06 września 2007 19:44
150 g drobnej fasoli, 2 nieduże cebule, 3 ząbki czosnku, 2 łyżki oliwy, łyżka kiełków fasoli mungo, po pół łyżeczki kminku, czarnej gorczycy , kolendry, odrobina sproszkowanego imbiru i ostrej papryki, 2 łyżki świeżego soku z cytryny, pieprz, sól
Fasolę zalać wrzątkiem i moczyć 3 godz., po czym osączyć i ugotować w świeżej wodzie, wyłożyć na sitko. Cebulę pokroić na plastry. Na rozgrzanej patelni uprażyć ziarenka przypraw. Gdy zaczną pękać, wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Kiełki fasoli polać na sitku wrzątkiem, osuszyć, posiekać, połączyć z pozostałymi składnikami, przyprawić i zmiksować. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Podawać do pieczywa pełnoziarnistego. 
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information