Menu Content/Inhalt
POMIDOROWY PROSTY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 17:34
1 łyżka masła, 1 łyżka mąki, 1/3 l bulionu z kurczaka (może być z kostki), 2 łyżki koncentratu pomidorowego, łyżeczka cukru, szczypta soli
Bulion wymieszać starannie z koncentratem i cukrem.
W rondelku roztopić masło, wsypać mąkę i nie rumienić zapienić ją. Następnie wlać zimny bulion i mieszać na niewielkim ogniu, aż do zagotowania. Gotować jeszcze 2-3 minuty.
Podawać gorący do makaronu, gołąbków.

Przepis własny
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information