Menu Content/Inhalt
GORGONZOLA WYTRAWNY SOS PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 13:36
250 ml śmietany 22% lub 30%, 130 ml rosołu z warzyw, 130g sera Gorgonzola, 1 łyżka koniaku, czarny pieprz
Śmietanę i rosół wlać do jednego garnka i zagotować, redukująć nieco, żeby płyn zgęstniał. Odstawić z ognia, dodać pokruszony ser, dobrze wymieszać, już nie gotować. Wlać koniak, doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.
Znakomity sos do makaronów typu tortellini, gnocchi, a także naszych kopytek czy kociorubek. 
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information