Menu Content/Inhalt
TATARSKI OSTRY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 12:44
2 ugotowane na twardo jajka, 2 surowe żółtka, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka siekanego szczypiorku, 1 łyżka świeżo startego chrzanu, 2 - 3 korniszony, 5 - 6 marynowanych grzybków, 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny
Ugotowane jaja obrać, oddzielone od białek żółtka włożyć do miski, rozetrzeć z surowymi żółtkami i musztardą na gładką masę. Dolewać po troszeczkę oleju ciągle ucierając drewnianym wałkiem. Gdy wyjdzie cała ilość oleju, dodać drobno pokrojone grzybki, białka, korniszony (mogą być ogórki konserwowe lub kiszone), tarty chrzan, siekany szczypiorek. Wymieszać z jogurtem, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Poprawiony: środa, 05 września 2007 12:44
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information