Menu Content/Inhalt
TATARSKI ZWYKŁY PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
środa, 05 września 2007 12:40
2 ugotowane na twardo jajka, 2 surowe żółtka, łyżeczka ostrej musztardy, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka siekanego szczypiorku, 2 - 3 korniszony, 5 - 6 marynowanych grzybków, kilka łyżeczek śmietany, sól, pieprz, cukier, sok z cytryny do smaku
Ugotowane jaja obrać, oddzielone od białek żółtka włożyć do miski, rozetrzeć z surowymi żółtkami i musztardą na gładką masę. Dolewać po troszeczkę oleju ciągle ucierając drewnianym wałkiem. Gdy wyjdzie cała ilość oleju, dodać drobno pokrojone grzybki, białka, korniszony (mogą być ewentualnie ogórki konserwowe), siekany szczypiorek. Wymieszać ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
Poprawiony: środa, 05 września 2007 12:45
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information