Menu Content/Inhalt
SANDACZ PO POLSKU Z JAJAMI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
wtorek, 27 lutego 2007 22:43
1 kg sandacza, 2-3 marchewki, 1-2 pietruszki, 1 por, 1/4 selera, 2 listki laurowe, 4 ziarenka pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego;
3-4 łyżki masła, 2 jaja ugotowane na twardo

Sandacza oczyścić, posolić, włożyć do wanienki do gotowania ryb grzbietem do góry, zalać wodą, dodać marchewki, pietruszki, pora, selera, listki laurowe, pieprzu i ziele angielskie. Gotować pod przykryciem bardzo powoli ok. 20 minut. Gdy sandacz miękki, wyłożyć na półmisek i obficie polać rozpuszczonym masłem wymieszanym z drobno pokrajanymi jajami. Rybę ugarnirować ugotowanymi jarzynami, resztę sosu podać w sosjerce.
wg Stefana Kuczyńskiego
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information