JABŁKA PIECZONE |
Wpisany przez Dana | |
środa, 21 lutego 2007 18:39 | |
4 soczyste jabłka, konfitury wiśniowe, rodzynki, cukier, słodka śmietanka - kremówka z cukrem waniliowym i cukrem pudrem
Duże, kształtne jabłka przekroić tak, by gniazda nasienne pozostały w dolnej części. Usunąć gniazda starannie (wydrążyć je). Konfitury wymieszać z rodzynkami i napełnić wydrążenie. Ustawić jabłka na blaszce, wstawić do piekarnika i piec do miękkości. Śmietankę ubić na sztywno dodając cukier waniliowy i cukier puder. Z upieczonych jabłek zdjąć "czapeczki". Bitą śmietanę nałożyć do szprycy i wycisnąć na upieczone jabłka, przykryć "czapeczkami". Lekko przestudzić i posypać cukrem pudrem. Przepis własny
|