Menu Content/Inhalt
SZWEDZKIE SPOSOBY NA ŚLEDZIE - ŚLEDŹ a la RUSSE (czyli po rusku) PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 22:42
Były prośby o śledzie. Proszę bardzo, poniżej 1000 i jedna potrawa ze śledzia :)))
Wszystkie przepisy dostałam od Basi Nalepy ze Szwecji.  W ogóle nie myślałam, że ze śledzi takie cuda można robić...... 
1 decylitr = 1 dl = 0,5 szklanki (mniej więcej)

40 dkg śledzia solonego wymoczonego,  szklanka kwaśnej śmietany, 0,5 szklanki śmietany kremówki, 1 ogórek kiszony albo konserwowy,  1 burak konserwowy,  1 jajko na twardo, 2 łyżki posiekanej pietruszki albo koperku
Pokroić śledzie na kawałki. Położyć na półmisku. Ubić kremówkę i pomieszać  ze śmietaną kwaśną. Rozsmarować na śledziach. Posiekać resztę i posypać tym  śledzie.

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information