Menu Content/Inhalt
KARP W PIWIE PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
sobota, 03 lutego 2007 19:55
1,2 - 1,5 kg karpia, 10 małych cebulek, 2 pory, 0,5 l jasnego piwa, 2 łyżki pikantnej musztardy, 3 ząbki czosnku, 1 szklanka śmietany, sól.
Sprawionego karpia pokroić na dzwonka, oprószyć solą, pieprzem i obsmażyć.
Ułożyć na żaroodpornym półmisku, obłożyć małymi cebulkami na przemian z talarkami pora, posypać posiekanym czosnkiem. Piwo wymieszać z musztardą i zalać rybę.
Dusić ok. 1 godz., pilnując, aby ryba się nie rozpadła. Pod koniec duszenia polać śmietaną.

Przepis własny
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information