Menu Content/Inhalt
PASCHA WANILIOWA "dla synków" PDF Drukuj Email
Wpisany przez Dana   
czwartek, 25 stycznia 2007 21:39
1/2 kg tłustego, niekwaśnego twarogu, 6 ugotowanych na twardo żółtek, 250 g masła, 300 g cukru pudru, laska wanilii, garść migdałów, wiśnie do dekoracji;
Utrzeć na pianę cukier z masłem. Ser z żółtkami przepuścić dwukrotnie przez maszynkę. Zmielony ser dodawać po łyżeczce do masy maślano-cukrowej i stale ucierając wyrobić na jednolitą masę; podczas ucierania dodać sparzone, obrane i drobno posiekane migdały oraz drobno pokrajaną wanilię. Dokładnie utartą paschę zawinąć w wilgotną, lnianą ściereczkę, włożyć do sitka lub specjalnej foremki, obciążyć deseczką, wstawić na noc do lodówki.
Przed podaniem ułożyć na ozdobnej salaterce i przyozdobić.


Przepis własny
Poprawiony: czwartek, 25 stycznia 2007 21:40
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information