Menu Content/Inhalt
CUKINIA NADZIEWANA PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 21:07

Małe cukinie
Nadzienie : 1/2 kg mięsa mielonego, 2 łyżki przecieru pomidorowego, majeranek, bazylia,  pieprz, sól,  żółty ser do zapiekania, cebula, trochę oleju 
Na oleju zeszklić cebule pokrajaną w kostkę, dodać  przecier pomidorowy , chwilę smażyć. Do tego dodać mięso mielone, przyprawy i zioła , można troszkę kapnąć wody, żeby się nie przypaliło , lekko podsmażyć. Cukinie umyć, pokroić na pół wzdłuż, wydrążyć. Podsmażone mięso nałożyć do wydrążonej cukini, posypać żółtym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec, aż ser będzie przypieczony (30 minut). 
Można zalać sosem pomidorowym i zapiekać ok 25 minut.
."Jola

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information