Menu Content/Inhalt
LENIWE GOŁĄBKI PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 21:05

1/2 kg mielonego mięsa,  1/2 główki średniej białej kapusty, 4 jajka, 6 łyżek kaszy manny, 1 torebka ugotowanego na półtwardo ryżu, bulka tarta, 1 cebula, sól, pieprz
Kapustę poszatkować drobno jak na bigos, cebule pokroić w  kosteczkę - zesmażyć na złoto, dodać do mięsa. Dodać ryz, jaja, kaszę, posolić, popieprzyć, można dodać vegety jak ktoś lubi zamiast soli.
Uformować z masy kotlety - trochę większe niż mielone, obtoczyć delikatnie w  bułce i obsmażyć na zloty kolor z dwóch stron. Tak podsmażone "kotlety" wkładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanny, zalewamy sosem pomidorowym (tutaj sos przyrządzamy według upodobań), pieczemy pod przykryciem w piekarniku ok. 1,5 h.
Z takiej proporcji otrzymamy ok. 20 oszukanych gołąbków.
Polecam, jadłam, są pyszne.
 MechaGodzilla

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information