Menu Content/Inhalt
CYKORIA ZAPIEKANA Z SZYNKĄ - Les endives au jambon PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:53

Liczyć na każda porcję 1 cykorie i 1 plaster szynki.
Należy przewidzieć dwie porcje na każdą osobę.
Sos pomidorowy + przyprawy + kieliszek białego wina + parmezan
Cykorie posolić i popieprzyć i włożyć do garnuszka z małą ilością masła. Dusić powoli do miękkości 15-20 min.
Przygotować półmisek płaski idący do pieca : posmarować dno masłem (oliwą). Zawinąć każdą cykorię w plaster szynki, ułożyć rurki obok siebie na półmisku. Podnieść smak sosu pomidorowego musztardą i białym winem albo porto, wylać sos na ruloniki, posypać parmezanem i do pieca, aż się zapiecze.
To jest doskonała gorąca przystawka, tym bardziej, że można przygotować całe danie rano i dopiero w odpowiednim momencie wsunąć do pieca.
Amicalement Paul Urstein


według
Paul Urstein - przepis z sieci

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information