Menu Content/Inhalt
BIGOS I PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:16

1 kg kiszonej kapusty, ok. 80 dkg słodkiej kapusty, 2 cebule, 10 dkg kiełbasy, 1/2 kg wieprzowiny, 10 dkg wędzonego boczku, sól, pieprz, liść bobkowy, ziele angielskie, 5 dkg powidełek pomidorowych
Kapustę kiszoną przekroić kilka razy, zalać wodą i podgotować w odkrytym garnku. Słodką kapustę i obraną cebulę poszatkować, ugotować, dodać do kapusty kiszonej.
Mięso pokroić na małe kawałki, obsmażyć na tłuszczu, gdy kapusta na pół ugotowana wrzucić mięso wraz z tłuszczem, dodać listek bobkowy, ziele angielskie, powoli gotować.
Kiełbasę obrać, pokroić na kawałki, boczek pokroić w grubą kostkę, wytopić, włożyć do kapusty. Bigos doprawić solą, pieprzem, można dodać powidełka pomidorowe.
wg Zofii Czerny

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information