Menu Content/Inhalt
MŁODA KAPUSTA TZW. "GĘSTOWANA" PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 20:03

1 główka młodej kapusty, pęczek dymki, 1 kopiasta łyżka posiekanego koperku, 2 łyżki masła, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, posiekać. W rondlu rozgrzać 1 łyżkę masła, włożyć kapustę, zalać wrzątkiem tylko do 3/4, dusić na małym ogniu ok. 20 minut. Dodać posiekaną dymkę i koperek .
Z pozostałego masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać, krótko zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny (ew. octem winnym). Kapusta powinna być lekko kwaskowata.
Przepis własny

 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information