Menu Content/Inhalt
MASA TRUSKAWKOWA PDF Drukuj Email
Wpisany przez Administrator   
czwartek, 25 stycznia 2007 17:19

1 kostka masła (250 g), 200 g cukru pudru, 4 żółtka, 350 g dojrzałych truskawek
Truskawki opłukać, usunąć szypułki, rozgnieść widelcem (nie miksować!).
Miękkie masło z cukrem pudrem utrzeć drewnianą pałką na puch. Dodawać po jednym żółtku. Na końcu dodawać po łyżce truskawek dokładnie rozcierając.
Doskonały do przekładania biszkoptowych placków.

wg Uli, Dany i Ireny z domu Chęć z Kłodzka

Poprawiony: czwartek, 25 stycznia 2007 17:19
 


Na tej stronie internetowej używamy plików cookies. Ustawienia tych plików mogą Państwo zmienić w opcjach swojej przeglądarki. Więcej informacji znajdą Państwo w naszej Polityce Cookies.Aby dowiedzieć się więcej na temat plików cookie jakie używamy oraz jak je usunąć, zobacz naszą politykę prywatnosci.

Akceptuję ciasteczka z tej witryny.

EU Cookie Directive Module Information